Masă de masaj: Cum o întreții corect?

Dacă ești un profesionist care oferă servicii de masaj, cu siguranță dorești să îți protejezi investiția cât mai bine cu putință. A avea grijă de o masă de masaj poate fi un task dificil atunci când dispui de un flux de clienți continu, de aceea am pregătit pentru tine o listă cu câteva lucruri pe care le poți face pentru a întreține corect o masă de masaj.

Nu mai reprezintă niciun fel de secret faptul că secolul în care trăim este unul care oboseala și stresul au devenit aproape părți integrate din viața noastră de zi cu zi. În contextul dat, nu este de mirare faptul că din ce în ce mai mulți oameni apelează cu încredere la o ședință de masaj, ori de câte ori timpul le permite un astfel de răsfățat. La celălalt capăt, profesioniștii din domeniu caută soluții prin care să ofere clienților momente pline de relaxare. Unul dintre produsele cu o pondere importantă în ceea ce înseamnă calitatea unei ședințe de masaj este clasica masă de masaj. Alegerea unei mese de masaj de calitate vine la pachet cu o rezistență aparte, însă acest lucru nu este suficient pentru a te putea bucura de ea pentru vreme îndelungată.

Dacă ești un profesionist care oferă servicii de masaj, cu siguranță dorești să îți protejezi investiția cât mai bine cu putință. A avea grijă de o masă de masaj poate fi un task dificil atunci când dispui de un flux de clienți continu, de aceea am pregătit pentru tine o listă cu câteva lucruri pe care le poți face pentru a întreține corect o masă de masaj.

  1. Curăță în mod constant masa de masaj profesionala

Chiar dacă masa de masaj este curățată după fiecare client cu soluții dezinfectante, este necesar ca la finalul programului să te asiguri că lași mereu masa curată pentru următoarea zi. Orice impuritate rămasă necurățată poate pătrunde în interiorul materialelor mesei și le poate degrada, mai ales dacă această practică devine un lucru comun. De aceea, recomandarea noastră este aceea de a te asigura că cureți foarte bine masă după fiecare program de muncă.

  1. Verifică periodic stabilitatea mesei de masaj

Stabilitatea unei mese de masaj este un aspect ce are legătură directă cu siguranța pacienților, astfel că este indicat ca periodic să verifici stabilitatea aceștia. Concomitent, nu uita să atunci o privire și asupra sistemului de reglare pe înălțime care de asemenea este expus în mod constant uzurii. Dacă anumite părți ale mesei pentru masaj sunt slăbite, este recomandat să le remediezi cât mai curând posibil, pentru a evita situațiile neplăcute.

  1. Acoperă întotdeauna cu un material suprafața mesei de masaj

Deși o masă de masaj de calitate este construită pentru a face față cu brio uzurii constante, durata de viață a materialelor depinde în mare măsură de modul în care o întreții. Practicarea masajului presupune simultan și utilizarea unor uleiuri speciale, care dacă vor pătrunde în materialul mesei, pot duce la distrugerea prematură a acestuia. Ceea ce îți recomandăm este să protejezi suprafața mesei cu un material suplimentar, pentru a preveni pătrunderea unor uleiuri sau substanțe în materialul de bază.

  1. Nu depozita niciodată obiecte grele pe masă

Mesele pentru masaj sunt în general construite pentru a suporta o anumită greutate (detaliu pe care îl vei regăsi în manualul cu care a venit masa) și nu este sub nicio formă recomandat să o utilizezi pe post de suport pentru diferite produse grele. Acest lucru poate afecta întreaga structură a mesei si va putea ceda ulterior în orice moment. Așadar, obiectele grele nu ar trebui să se regăsească niciodată pe masa de masaj, nici măcar pentru scurt timp.

Alte câteva sfaturi practice pentru a întreține corect  o masă de masaj:

  • Consultă cu atenție manualul de utilizare al mesei
  • Utilizează numai produse de curățare recomandate de producător
  • Acoperă masa cu o husă de protecție atunci când nu o folosești
  • Nu expune masa în condiții de mediu nepotrivite (umezeală excesivă sau temperaturi nepotrivite)

A avea grija de masa de masaj reprezintă o formă prin care îți poți arăta respectul atât față de propria investiție, dar mai ales față de clienți. O masă de masaj întreținută în mod corespunzător este sigură pentru a fi utilizată, iar adițional, materialele din care aceasta este concepută vor rezista pentru vreme mult mai îndelungată.