Cum funcționează aparatul dentar Invisalign și ce avantaje îți oferă?

Purtarea unui aparat dentar este mult mai ușoară astăzi, datorită inovațiilor din ortodonție. Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, acum pacienții au la dispoziție soluții moderne, ce permit îndreptarea eficientă și confortabilă a dinților.

Printre aceste aparate dentare se remarcă Invisalign – un dispozitiv de corectare a alinierii dinților, care vine în sprijinul pacienților cu malocluzii, înghesuiri dentare și spațieri. Află mai departe cum funcționează acesta și ce avantaje îți oferă.

Tratament personalizat, adaptat nevoilor pacientului

Invisalign este un aparat dentar invizibil, realizat prin intermediul unei tehnologii de imagistică 3D. Astfel, pacientului i se va lua o amprentă digitală, utilizată pentru a crea un plan de tratament personalizat.

Aparatul dentar este creat cu ajutorul unui software performant, fiind disponibile mai multe seturi de gutiere transparente, pe care pacientul le va purta pe durata tratamentului. Gutierele se schimbă la 2-4 săptămâni, până se obțin rezultatele dorite.

Avantajele oferite de aparatul dentar Invisalign

Avantajele pe care ți le oferă purtarea unui aparat dentar Invisalign sunt numeroase. Iată care sunt câteva dintre acestea:

Invizibil și ușor de purtat

Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale, Invisalign este invizibil. Acesta nu va fi observat de persoanele din jur și astfel nu afectează estetica zâmbetului. De asemenea, acesta este ușor de purtat, fără să afecteze confortul pacientului.

Gutierele pot fi scoase cu ușurință de fiecare dată când vrei să îți periezi dinții sau să consumi alimentele preferate. Ca atare, nu trebuie să îți faci griji cu privire la igiena dentară, confortul pe durata purtării și restricțiile alimentare.

Timp mai scurt de tratament

Durata de purtare a unui aparat dentar invizibil este mult mai redusă decât cea a unui aparat dentar tradițional. Astfel, acesta poate dura între 12 și 18 luni, însă poți observa rezultate după doar 6 luni.

Dacă îți dorești să obții mult mai repede o îndreptare a dinților, poți lua în considerare purtarea unui aparat Invisalign.

Poate fi purtat la orice vârstă

Invisalign este potrivit pentru copii și adulți, deopotrivă. Acesta se adaptează la nevoile pacientului și problema de aliniere a dinților cu care se confruntă, pentru a face posibilă corectarea ei.

Indiferent dacă te interesează un tratament modern pentru tine sau copilul tău, Invisalign este o alegere potrivită.

Predictibilitate de la prima zi de purtare

Când pășești la medicul ortodont pentru purtarea unui aparat dentar, poți fi nerăbdător să știi de la început cum va arăta zâmbetul tău la finalul tratamentului. Ei bine, cu Invisalign este posibil. Încă de la început, vei ști cum va evolua tratamentul.

Această predictibilitate este utilă pacienților și medicilor, putând să ajusteze tratamentul, pentru a eficientiza rezultatele.

Așadar, Invisalign reprezintă o soluție inovativă de îndreptare a dinților, destinată tuturor pacienților. Acesta poate fi utilizat pentru o varietate de afecțiuni ortodontice, precum treme și diasteme, înghesuiri dentare, ocluzie închisă, ocluzie deschisă sau cea încrucișată.

Discută cu medicul tău despre această modalitate eficientă și confortabilă de corectare a problemelor de aliniere a dinților, pentru a obține într-un timp mult mai scurt un zâmbet armonios.